• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Засідання «круглого столу» з питань попередження жорсткого поводження з дітьми та запобігання насильству в загальноосвітніх навчальних закладах міста

Засідання «круглого столу» з питань попередження жорсткого поводження з дітьми та запобігання насильству в загальноосвітніх навчальних закладах міста

2013-04-01

/Files/images/P1060292.JPG

Проблема насильства над дітьми залишається актуальною, незважаючи та те, що на законодавчому рівні будь-які прояви насильства по відношенню до дитини заборонені. Насильство може чинитися як дорослими щодо дітей, так і самими дітьми, відносно одне до одного.

/Files/images/P1060293.JPG27 березня 2013 р. на базі загальноосвітньої школи І-ІІ ст. відбувся «круглий стіл» на тему «Насильство над дітьми: профілактика та протидія»

У роботі «круглого столу» взяли участь завідувач відділу освіти О.В.Мартинюк, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Акутіна О.В., представники відділу освіти і міського методичного кабінету, керівники та заступники дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Метою даного заходу було: обговорення питань щодо впровадження новітніх інтерактивних технологій з попередження жорсткого поводження з дітьми та запобігання насильству в навчальних закладах міста; обмін досвідом між учасниками щодо впровадження профілактичних технологій у закладах освіти міста

У ході круглого столу були представлено та обговорено результати моніторингового дослідження стану профілактичної та правовиховної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах.

Начальник ВССМ Акутіна О.В. на основі представленого присутнім відеофільму «Лялька» зосередила увагу на типові помилки родинного виховання в сучасних родинах, вплив та наслідки байдужого ставлення батьків до дітей в подальшому їхньому житті./Files/images/P1060300.JPG

Керівники навчальних закладів представили досвід роботи з профілактики проявів насильства в учасників навчально-виховного процесу, а також розроблені працівниками психологічної служби інформаційні буклети та пам’ятки з даних питань.

Результатами круглого столу стали рекомендації щодо плану дій для школи щодо профілактики жорстокого ставлення та насильства над дітьми.

Кiлькiсть переглядiв: 239

Коментарi

Новини

Опитування

Що, на Вашу думку, впливає на професійний ріст

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930