Інтелектуальний «battle»

2013-02-12

/Files/images/_MG_8400.JPG

Інтелектуальний «battle»


Інтелектуальний розвиток дітей є одним із завдань національного виховання та ефективною формою реалізації духовних потреб дитини. Розв’язати його можна за допомогою творчих об’єднань ерудитів, клубів інтелектуальних ігор, чемпіонатів.

Чому діти грають в ігри? Цим питанням дуже цікавляться дорослі: педагоги, психологи, соціальні працівники, працівники культури. У багатьох з них є особиста думка з цього приводу. Відомий психолог Д. Ельконін вважає, що: „Гра – це образ дитинства, його мораль”. Класик педагогіки

А. С. Макаренко каже, що „…гра дає дитині радість. Це радість творчості, перемоги, радість естетична, емоційна...” А ось найвідоміший спеціаліст в галузі ігор С. А. Шмаков впевнений, що „...саме під час гри дитина має найкращу можливість проявити себе, реалізувати свої здібності, самовиразитися”.

/Files/images/_MG_8394.JPGЧому ж діти грають в ігри? Самі діти не шукають відповіді на це питання. Вони просто грають, бо гра – це природа їхнього існування, їхній засіб пізнання світу. І ще тому, що вони просто дуже люблять грати!

Інтелектуальні ігри – це насамперед розширення кола активного пізнання, розвиток інтелекту, логічного мислення та навичок прийняття рішень, розвиток особистості та стимулювання до самостійної роботи з метою набуття додаткових знань, а загалом – активна форма відпочинку та творче спілкування юних інтелектуалів./Files/images/_MG_8397.JPG


Ось таке творче спілкування інтелектуалів відбувається щорічно між ерудитами ЗОШ І-ІІ та І-ІІІ ступенів. Вчора , 11 лютого, в міському Будинку культури відбувся Інтелектуальний «battle» між командою ЗОШ І-ІІІ ступенів "Дружба" та командою І-ІІ ступенів «Вартові легенд». Це був шостий міський чемпіонат "Інтелектуальні ігри -2013" . Організатором
виступив Ржищівський будинок дитячої та юнацької творчості. Чарівна ведуча, Радкевич Вероніка Олександрівна, оголосила про початок двобою. Команди боролися за перехідний приз "Мудра сова" на протязі шести етапів "Представлення команд", "Бліц-контрольна", «Чотири поверхи», "Відео запитання", «Перехват» , "Перехресний бій".Учасники продемонстрували свої знання з історії, географії, природознавства, спорту, мистецтвознавства та техніки.

Контролювали та фіксували виставлення балів члени журі в складі:

Голова журі – Карпенко Л.С., заступник міського голови;

Члени журі – Груленко Д.О., кращий студент РГК і переможець студентських «Інтелектуальних ігор» та Афанасьєва О.В., методист по дошкіллю методичного кабінетувідділу освіти.

Гра була напруженою, обидві команди демонстрували хороші знання, боролися за кожен бал, і тому результати на протязі всієї гри були майже рівними. На останніх хвилинах команда ЗОШ І-ІІ ст. «Вартові легенд» виборола перемогу Любич Вікторія./Files/images/_MG_8406.JPG

В кінці гри – несподіваний сюрприз. Голова журі оголосила власний приз за правильну відповідь на її запитання. Перемогу і приз отримав гравець команди "Вартові легенд»

Гравці команди "Дружба" з гідністю прийняли поразку і викликали на дуель команду "Вартові легенд".

А ми ж не кажемо вам "До побачення", ми кажемо – "До нових зустрічей"!

Кiлькiсть переглядiв: 216

Коментарi

Новини

Опитування

Що, на Вашу думку, впливає на професійний ріст

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031